קרקעות או לא להיות - רכישת הדרכות

1
Maecenas lorem
על ההדרכה:
השילוב של מחירי הנדל”ן הגבוהים, הון עצמי נמוך ועתודות קרקע מצומצמות (או לפחות זה מה שמספרים לנו כל הזמן בתקשורת) יצרו אפיק השקעה חדש שהולך והופך לפופולארי יותר ויותר. קרקעות!
אבל, לרוכש הפוטנציאלי שנחשף למודעה כזו או אחרת אין באמת את הכלים והכישורים הנדרשים להעריך את הסיכוי והסבירות להפרשת הקרקע ובטח לא את הזמן הצפוי.
- לא כל קרקע חקלאית עתידה לשנות את ייעודה (גם אם היא באזורי ביקוש גבוה).
- אישור הקמת שכונה בישראל לוקחת בממוצע 13 שנים.
- הפיכת קרקע לדירת מגורים יכולה לקחת המון זמן אם בכלל. גם אם המזל האיר פניו והקרקע המיועדת הצליחה להסתנן בנבכי הבירוקרטיה, ישנם תהליכי הפקעות, איחוד, חלוקה מחדש לצורך שטחים ציבוריים ועזים נוספות שיכולים לגרוע מהשטח שלכם.
- יש קרקעות שאף פעם לא יבנו בהן גם אם המשווק אמר והראה לכם תכנית נוצצת. ללא תוכנית מאושרת על הקרקע, אין שום ודאות לגבי גורל הקרקע והשימוש בה.
- רכישת הקרקע לא מסתיימת ב99 או 149 אלף שאתם משלמים. מן הסתם ישנם היטלים והשבחות שתצטרכו לשלם גם.
המרצה - זיו אדר, מומחה לתהליכי תכנון עירוני, יועץ לגופים, יזמים ומשקיעים.
בעל ניסיון של 14 שנים בהובלה של צוותים ופרויקטים במוסדות תכנון, משקיע נדל"ן בעל ראיה רחבה של עולמות השקעה והקשר להם לתכנון.

2
Integer pharetra
על ההדרכה:
רוב אוכלוסיית המשקיעים, מוצאת את עצמה משקיעה בדירות למגורים ובמשרדים, לכן התשואה הממוצעת שלהם היא כשל המשקיע הממוצע. המטרה שלנו כמשקיעים מתוחכמים היא לאתר נישות השקעה מיוחדות אשר מביאות תשואות מיוחדות בהשוואה למשקיע הממוצע.
ההשקעה בקרקעות לבניה פרטית מהווה נישה כזו, בה הרווחיות מראה תשואות דו סיפרתיות, בזמן יחסית קצר.בהדרכה זו אלחנן פתח לנו צוהר לעסקאות ממקור ראשון, באמצעות מכרזים של רמ"י (רשות מקרקעי ישראל).
המרצה - אלחנן מגידוביץ נשוי להילה ואב לבת ושני בנים. לשעבר צלף בצה״ל, אלחנן הוא ד״ר לניורוביוכימיה, עם רקע עשיר בפיתוח תרופות לתינוקות ושימש כמנהל פרוייקט בסטארטאפ לפיתוח תרופה לסרטן. הוא התחיל להשקיע בנדל״ן עם כסף שקיבל כמלגת לימודים, ופיתח עם השנים פורטפוליו משמעותי. כיום, הוא גם משקיע וגם מכשיר משקיעים בתהליך פרקטי מיוחד שפיתח.

3
Lorem ipsum
על ההדרכה:
הדרכת מבוא פרקטית על המיינדסט של משקיע, 5 המ"מים (מטרה, מיקום, מינוף, מיסוי, מגוון), סוגי מכרזים, ההבדלים בינהם, איך ניגשים למכרז, איך מחשבים בקירוב שווי מגרש ואיך יודעים איזה מחיר להגיש.