חוק ה-5 שניות
מאי 14, 2021סין – המשבר הדמוגרפי (חלק א')
מאי 23, 2021זהו סיפור אמיתי על שיפורים מזעריים ששינו את ההיסטוריה.
מה לנו לתחרויות?
לאחר שנים רבות של כישלונות וחוסר הישגיות של רוכבי האופניים הבריטיים בתחרויות שונות (מאז 1908 זכו הבריטיים במדליית זהב אחת בלבד במשחקים האולימפיים ובאפס זכיות באירוע גדול אחר – טור דה פראנס). כמה גרועים הם היו? אחת מיצרניות האופניים המובילות באירופה סירבה למכור אופניים לקבוצה מחשש שזה יפגע במכירות שלה, אם אנשי מקצוע אחרים יראו את הבריטים משתמשים בציוד שלהם. הדברים השתנו לאחר שארגון הרכיבה הבריטי שכר את דייב בריילספורד כמנהל מקצועי.
היועץ שעשה היסטוריה
בריילספורד, אנגלי\וולשי בילה חלק מהקריירה המוקדמת שלו בעבודה כמנהל מכירות יצוא בחברת אופניים מקומית, והועסק לראשונה על ידי ארגון הרכיבה הבריטית כ-יועץ בשנת 1998, הפך למנהל תכניות האימונים והביצועים הראשי ב2003. מה שהבדיל אותו ממאמנים קודמים היה המחויבות הבלתי פוסקת שלו לאסטרטגיה אותה כינה "צבירת הרווחים השוליים", שהייתה הפילוסופיה של חיפוש מרווח זעיר של שיפור בכל מה שאתה עושה. בריילספורד אמר, "כל העיקרון נבע מהרעיון שאם תפרק את כל מה שאתה יכול לחשוב עליו הקשור לרכיבה על אופניים, ואז תשפר אותו באחוז אחד, תקבל שיפור משמעותי כאשר תרכיב את כל החלקים מחדש."
אסטרטגיית צבירת הרווחים השוליים
בריילספורד ומאמניו החלו לבצע התאמות קטנות שניתן לצפות מצוות רכיבה מקצועי. הם עיצבו מחדש את מושבי האופניים כדי שיהיו נוחים יותר ושפשפו אלכוהול על הצמיגים לאחיזה טובה יותר. הם ביקשו מהרוכבים ללבוש מכנסיים קצרים שחוממו מראש בכדי לשמור על טמפרטורת השרירים האידיאלית בזמן הרכיבה והשתמשו בחיישנים כדי לנטר ולעקוב אחר תגובות הרוכבים לאימונים מסוימים. הצוות גם בדק בדים שונים והתנהגותם ברוח עד והחליף את כל חליפות הרכיבה לכאלה שנמצאו כקלות ואווירודינמיות יותר.
אבל הם לא עצרו שם. בריילספורד וצוותו המשיכו למצוא שיפורים קטנים באזורים שהאדם הסביר לא היה משקיע מאמץ. הם בדקו סוגים שונים של ג'לים לעיסוי כדי לראות איזה מהם הוביל להחלמת השרירים המהירה ביותר. הם שכרו מנתח שילמד כל רוכב את הדרך הטובה ביותר לשטוף את ידיהם כדי להפחית את הסיכוי לחלות. הם איתרו את סוג הכרית והמזרון שהובילו לשינת הלילה הטובה ביותר עבור כל רוכב. הם אפילו צבעו את החלק הפנימי של משאית הצוות בלבן, מה שעזר להם לאתר פיסות אבק קטנות, כאלה שאף אחד לא שם אליהן לב בשגרה. הכל כדי למנוע פגיעה בביצועי האופנים והרוכבים.
כאשר אלה ומאות שיפורים קטנים אחרים הצטברו, התוצאות הגיעו מהר יותר ממה שמישהו יכול היה לדמיין.
חמש שנים בלבד לאחר כניסתו של בריילספורד, צוות האופניים הבריטי שלט בתחרויות אופני הכביש והמסלול באולימפיאדת בבייג'ינג 2008, שם זכו ברוב מדליות הזהב (60 אחוז). ארבע שנים אחר כך, כשהמשחקים האולימפיים הגיעו ללונדון, הבריטים העלו את הרף לאחר שקבעו 9 שיאים אולימפיים ו7 שיאי עולם.
באותה שנה הפך בראדלי וויגינס לרוכב האופניים הבריטי הראשון שזכה בטור דה פראנס. בשנה שלאחר מכן, חברו לקבוצה כריס פרום ניצח את המירוץ, והמשיך לנצח שוב ב -2015, 2016 ו-2017, והעניק לקבוצה הבריטית חמש ניצחונות בטור דה פראנס בשש שנים.
במהלך עשר השנים שבין 2007 ל -2017, רוכבי האופניים הבריטים זכו ב -178 אליפויות עולם וב66 מדליות זהב אולימפיות או פאראולימפיות וקטפו 5 ניצחונות בטור דה פראנס ושינו את כל מה שקשור להיסטורית האופניים לדורותיה.
הנה לכם הוכחה ששינוי מזערי בדברים קטנים ושוליים (ובטח בכאלה שהם חושבים) יכולים ליצור שינוי אדיר. ראיתם איך חבורה בינונית ונכשלת עשתה מהפך כזה גדול. המתמטיקה פשוטה:
- אם נתמקד בשיפור של 1% בכל יום, בתוך 365 נהיה כמעט פי 38 טובים יותר.
- מצד שני, אם ההרגלים הרעים שלנו מחמירים את מצבנו בשיעור של 1% מדי יום, המצב לא יהיה גרוע יותר מ-1% בסוף השנה.
קחו נקודות שבהן הייתם רוצים להשתפר ולצמוח. פרקו אותן למשימות זעירות, ותהיו עקביים – התוצאות כבר יגיעו.