
ההיסטוריה של כרטיסי אשראי
ינואר 18, 2023
חינוך פיננסי לילדים
ינואר 28, 2023הכירו את פיליפ פישר, האיש שחולל מהפכה בדרך שבה אנחנו חושבים על השקעות. הוא נולד ב-1907, בעיירה קטנה דאז בשם סן פרנסיסקו, שם בילה את רוב ילדותו במרדף אחרי תרנגולות ובמשחק במקלות. אף אחד לא שיער לעצמו שהפרחח הצעיר הזה יהפוך יום אחד לאחד המשקיעים הגדולים ביותר בכל הזמנים. גם לא אתם אני מניח.
פיליפ פישר החל את הקריירה שלו כאנליסט ויועץ השקעות והבין מהר מאוד שהשיטות המסורתיות של ניתוח מניות אינן מספקות. הוא הרגיש שהמספרים הפיננסיים הם רק קצה הקרחון ושהערך האמיתי של חברות טמון בניהולן וביכולתן להמציא את עצמן מחדש ולצמוח. ומשם נולדה גישה אחרת, גישה שתשנה את פני ההשקעות לנצח.
הגישה של פיליפ פישר להשקעות הייתה לא שגרתית, אך יעילה להפליא. פילוסופיית ההשקעות שלו השפיעה על רבים מהמשקיעים המצליחים ביותר של המאה ה-20, כולל וורן באפט, שאמר שפישר הוא אחד האנשים שלמד מהם הכי הרבה בקריירה שלו. למרות השפעתו, פישר אינו מוכר כמו כמה משקיעים אחרים כמו וורן באפט או בנג'מין גרהם.
"פישר 15 נקודות"
בשנת 1958 פירסם פיליפ פישר ספר בשם "מניות שכיחות ורווחים לא שכיחים" שבו הוא תיאר את 15 הנקודות שלו להערכת מניות צמיחה, שזכו לכינוי הלא מתחכם "פישר 15 נקודות". נקודות אלו היוו מניפת פענוח סודית למשקיעים, והן עזרו לזהות חברות בעלות פוטנציאל צמיחה חזק. מניפת הקריטריונים הללו כוללים: איתנות מצב פיננסי, רווחיות עקבית, סבירות הצלחה לטווח ארוך, יושרה ויכולת ניהול, וגם, יכולת לחדש ולהסתגל לתנאים משתנים.
פישר היה חסיד של אופק ההשקעות לטווח ארוך, והאמין שמשקיעים צריכים להתמקד ביסודות של חברה, ולא בתנודות שוק קצרות טווח. ספרו נחשב לקלאסיקה בקהילת המשקיעים ונחשב לספר חובה גם היום. הוא גם כתב את "שבילים לעושר באמצעות מניות נפוצות" ב-1960, ואת "משקיעים שמרניים ישנים טוב" ב-1971.
פישר לא הסתפק בכתיבת ספרים אלא דגל בהלכה למעשה, הוא טייל בעולם בחיפוש אחר חברות שיש להן את המשהו המיוחד הזה, "החפיר" אם נשתמש בלקסליקון של באפט, אותו אקס פקטור, שגרם להן להתבלט מהשאר. הוא היה מבלה שעות בשיחה עם צוותי הנהלה, מבקר במפעלים ולומד את המוצרים והשירותים שהחברות הללו מציעות. הוא אפילו "הסתערב" כעובד במפעל, רק כדי להבין טוב יותר את תרבות החברה.
אז מה הן 15 הנקודות שכדאי לכם לשים לב אליהן בניתוח החברה הבא:
- חברות עם צוותי ניהול חזקים.
- חברות עם "חפיר" (יתרון תחרותי בר קיימא).
- חברות עם צמיחה עקבית ברווחים.
- חברות שהשוק מעריך בחסר.
- חברות עם רקורד חזק של חלוקת דיבידנדים.
- חברות בעלות מעמד פיננסי חזק.
- חברות עם מוצר או שירות חזק.
- חברות בעלות "מעמד" שוק חזק.
- חברות שיש להן מוניטין טוב.
- חברות שהן חדשניות בענף שלהן.
- חברות שיש להן תוכנית מחקר ופיתוח חזקה.
- חברות שיש להן מערך הפצה חזק.
- חברות שיש להן צוות ניהול חזק.
- חברות שיש להן מחויבות חזקה לעובדיהן.
- חברות בעלות אחריות חברתית.
פישר אנד קומפני
פישר ושות' הייתה חברת ההשקעות שהוקמה על ידי פיליפ פישר ב-1931. שנתיים לאחר אחד המשברים הפיננסיים הגדולים ביותר שידעה האנושות. פישר ושות' הייתה ידועה בהתמקדות שלה בהשקעות ארוכות טווח בחברות צמיחה. פילוסופיית ההשקעות של בית ההשקעות התבססה על הרעיון שהנהלת חברה ומוצריה מהווים אינדיקטורים חשובים יותר להצלחה עתידית מאשר הדוחות הכספיים שלה. זו הייתה חברת השקעות קטנה יחסית, פרטית, שלא הייתה פתוחה לציבור. פישר היה מנהל התיקים המרכזי של החברה.
פישר נפטר בשנת 2004, בגיל 92, לאחר שניהל כסף והשקעות למעלה מ70 שנים. מורשתו מתקיימת דרך פילוסופיית ההשקעות שלו, שממשיכה לעורר השראה למשקיעים ברחבי העולם גם בימינו. אז פעם הבאה שאתם חושבים על השקעה, זכרו את פיליפ פישר, הפרחח שרדף אחרי תרנגולות ושיחק במקלות, אבל גם נחרט בהיסטוריה כאיש אשר שינה את גישת ההשקעה במניות צמיחה לנצח.
ואם אהבתם את הפוסט, כאן תוכלו לקרוא על משקיעים אגדיים נוספים מההיסטוריה