
חתירה לאיזון כלכלי – מפת הדרכים
ינואר 15, 2021יומנים להתפתחות אישית
ינואר 17, 2021אם אתם פה כנראה שזו לא פעם ראשונה ששמעתם על המונחים "חופש כלכלי" או "עצמאות כלכלית" או מונחים דומים שמרמזים על האפשרות לצאת לפנסיה מוקדמת או על האפשרות להוריד רגל מהגז וללכת לדוג (או כל דבר אחר שאתם חושבים לעצמכם שהייתם עושים אם כסף לא היה פקטור במשוואה).
ישנן כמה דרגות חופש כלכלי ובסופו של דבר מדובר בכסף שלא תלוי ישירות בזמן ומאמץ שלנו. כסף שעובד עבורנו גם כשאנחנו ישנים או משקים את הגינה.
להלן סולם דרגות החופש הכלכלי לראייתי, מהתרחיש הראלי לחלומי:
- תוספת הכנסה של מאות עד אלפי שקלים (הכנסות פסיביות מהשקעות).
- תוספת הכנסה של אלפי ועשרות אלפי שקלים. כזו שתכסה את כל הוצאות המחיה שלנו (הכנסה פסיבית מהשקעות שונות שישלמו את ההוצאות הקבועות שלנו).
- תוספת הכנסה של עשרות ומאות אלפי שקלים. (הכנסה פסיבית מהשקעות שונות שישלמו את ההוצאות הקבועות, והמשתנות וגם אקסטרה פינוקים).
- תוספת הכנסה של עשרות מאות ומיליוני שקלים. כזו שכסף לא יהווה שיקול בשום דבר שנעשה. ברמה של "ילדים תתארגנו, מחר קופצים לדיסנילנד ליום כיף".
אני בעד לחלום רחוק אבל חשוב להבין מה נקודת הפתיחה שלנו והאפשרויות שלנו (קחו בחשבון דברים שאתם לא יודעים שאתם לא יודעים שיכולים לקצר את הדרך – תגלו אותם על ידי רכישת ידע, הרחבת תודעה וזימון מנטורים ויועצים לחייכם).
אז מהי הנוסחה להבין מהו הסכום שיתאים לי ולמשפחתי וגם יכסה את אחת מדרגות החופש הכלכלי? הכנסה פסיבית חודשית כפול 12 חודשים חלקי תשואה שניתן לקבל על הכסף שלנו בהשקעות.
דוגמה: ג'יימס מעוניין ב5000 שקלים שיתווספו להכנסות המשפחתיות.
5000 * 12 / 0.05 = 1,200,000
מכאן שג'יימס צריך מיליון ומאתיים שקלים שייצרו לו הכנסות של 5000 בחודש.
לקחתי 5% כתשואה סבירה בימינו בהשקעות אלטרנטיביות. כמובן שאם נשקיע באפיקים יותר מסוכנים נקבל יותר ונצטרך פחות כסף ומצד שני אם נשקיע באפיקים סולידיים ממש נקבל פחות תשואה ונצטרך יותר כסף. מקווה שמובן. תשחקו עם מחשבון החופש הכלכלי.